Köpvillkor - Nordicbiljett.com:s villkor för förmedling av biljetter

Nordicbiljett.com är ett företag som säljer evenemangsbiljetter både i första hand och i andra hand. Det står alltid ett annat namn på andrahandsbiljetterna

Vi på Nordicbiljett har ambitionen att alltid ge hög service till våra kunder, och därför arbetar vi efter nedanstående köpvillkor.

1. Köp

2. Evenemang

3. Betalningsvillkor

4. Leverans

5. Information för fotbollsbiljetter

6. Övriga köpvillkor

1.Köp

1.1 Följande villkor gäller för alla köp på www.nordicbiljett.com Vid betalning eller bekräftelse av köp, ingår ni ett kundavtal med Nordicbiljett där ni godkänner dessa köpvillkor. Nordicbiljett förbehåller sig rätten att inhämta alla rättsmedel enligt lag för att beivra varje överträdelse av dessa villkor. 

1.2 Nordicbiljett ansvarar inte för eller ersätter skada som uppstår på grund av driftstörning, försening, avbrott eller annan teknisk omständighet som omöjliggör eller försvårar kundens utnyttjande av tjänsten.

1.3 Nordicbiljett åtar sig rättigheten att utan vidare underrättelse makulera beställning vilken utförts av kund som inte lämnat fullständiga och korrekta uppgifter om sig själv.

1.4 Nordicbiljett är en oberoende aktör som handlar med biljetter på andrahandsmarknaden och skall inte förväxlas med arrangörer eller förstahandsaktörer. De priser som erbjuds via www.nordicbiljett.com reflekteras av marknadsvärdet, vilket i klartext innebär att priserna baseras på tillgång och efterfrågan. Priset kan vara högre än "face value", vilket är det pris som står tryckt på biljetten. Det pris kund betalar till Nordicbiljett består till stor del av den kostnad och det arbete som krävs för att ordna så kallade svåråtkomliga biljetter till kund. Mer information om Nordicbiljett kontakta oss på info@nordicbiljett.com

1.5 Kund förbinder sig att fullfölja köp på www.nordicbiljett.com. Alla beställningar är bindande oavsett om betalning skett eller ej. Vid utebliven betalning äger Nordicbiljett rätt att debitera kund fullt ut för beställda biljetter.

Köpt biljett återlöses ej. Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte för kultur- eller idrottsevenemang (2 kap.§11) ej heller för påbörjade tjänster eller produkter med bäst-före-datum (§4). Förlorade biljetter ersätts ej.

1.6 Beställningsgaranti 

• Samtliga biljetter som levererats via Nordicbiljett har som utlovat genererat inträde till avsett evenemang.


• Alla biljetter sålda av Nordicbiljett levereras punktligt eller kan hämtas ut enligt information och villkor.

• Skulle Nordicbiljett av någon anledning inte leverera biljetter enligt villkoren ovan, återbetalar Nordicbiljett tillbaka  det inbetalda förskottet och/eller betalning för icke-levererade biljetter, med förbehåll för våra villkor på www.nordicbiljett.com/kopvillkor


• Nordicbiljett är stolta över vår förmåga att ge bästa kvalitetstjänster samt att behålla nära kontakt med våra företags- och privatkunder. Du eller ditt företag kommer inte att ångra att ni har valt Nordicbiljett som er biljett agent för att få biljetter till de bästa och mest populära evenemangen i hela världen.

1.7 Ni måste vara 18 år för att beställa från vår hemsida www.nordicbiljett.com

1.8 Vid köp av ogiltig biljett, betalas hela summan tillbaka till köparen. Vi har rätt att ge kunden likvärdiga biljetter om vi inte har en angiven sektion kvar vid köp, detta baseras på biljettens inköpris ifrån förstahand, dvs vi har rätten att leverera biljetter som är lika dyra dock på en annan sektion.

2. Evenemang

2.1 Nordicbiljett är en oberoende aktör på andrahandsmarknaden och skall inte förväxlas med arrangörer eller förstahandsaktörer. Nordicbiljett agerar som mellanhand och ansvarar således inte på något sätt för evenemangets kvalitet, innehåll eller genomförande. Alla frågor om eller anspråk på grund av evenemangen och dess genomföranden skall riktas till aktuell arena eller arrangör. 


2.2 Ändrad tid eller plats

Vid ändringar av evenemangets tid, datum eller plats gäller den köpta biljetten som inträde till det flyttade evenemanget. Nordicbiljett försöker alltid att meddela företagets kunder när ändringar sker, men det är alltid kundens eget ansvar att själv kontrollera så tid och datum stämmer, samt om ändringar sker hos arenan eller arrangören.

2.3 Inställt evenemang 
Kunden ansvarar själv för att kontrollera att evenemanget inte är inställt. Nordicbiljett har inget inflytande över arrangemangets genomförande och ersätter inte skada till följd av att ett evenemang ställts in. Kunden har vid inställt evenemang rätt att återlösa köpta biljetter hos Nordicbiljett mot erhållande av ett presentkort som motsvarar 100% av erlagt belopp, dock minus erlagd leveransavgift (95 kr).

 

2.4 Förstahands biljetter Kunden ansvarar själv för att kontrollera att evenemanget inte är inställt. Nordicbiljett har inget inflytande över arrangemangets genomförande och ersätter inte skada till följd av att ett evenemang ställts in. om evenemang blir inställt. Vid eventuell återbetalning, betalas ett belopp som sätts av arrangören, dock ej service- och distributionsavgifter.

3. Betalningsvillkor

3.1 Betalning med Payson

Betalning sker enkelt och säkert med Payson. Även om du inte har ett Paysonkonto sedan tidigare kan du snabbt göra transaktionen via Payson. Payson samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea.

Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik.

Payson startade 2004 i Sverige och över en miljon personer har använt Payson som är en välkänd betallösning på internet.

Läs mer om Payson här: www.payson.se

3.2 Betalning med Klarna

Handla nu, betala efter leverans! Du måste vara minst 18år och har inga betalningsänmarkningar betalningsvillkor 14 dagar.

Klarna Faktura - Fullständiga villkor →

Klarna Konto - Fullständiga villkor →

3.3 Betalning med Trustly

Vi accepterar betalningar med Trustlys tjänst för direktbetalningar via Internetbank. Alla köp kopplas direkt till respektive bank, via Trustlys säkra server.

4. Leverans

4.1 Leverans med Post/E-mail Leverans sker med rekommenderat brev till angiven adress eller mailas till angiven E-post adress om inget annat anges.vid eventuella ändringar angående leveransen kontakta kundtjänst på info@nordicbiljett.com. Leverans av beställda eller köpta biljetter sker normalt på 24h-14 dagar. men i vissa fall kan det dröja några veckor, vi reserverar oss dock rätten att leverera biljetterna så sent som på konsertdagen. Till evenemang i utlandet kan det dröja då biljetterna vanligtvis inte trycks förrän det närmar sig konsert. Ni är alltid garanterad er biljett till evenemanget i tid. Kostnad för leverans är 95 kr.

4.2 Vid sista-minuten leverans ordnar vi så att biljetterna levereras av Nordicbiljett:s representanter nära arenan ABSOLUT 2 timmar innan evenemanget startar.

4.3 Leverans för fotbollsbiljetter utomlands sker med posten eller via e-mail i visa tillfället levereras till kundens hotell eller utanför arenan samma dag matchen spelas.

5. Information för fotbollsbiljetter Utomlands

Fotbollsmatcher i de stora europeiska ligorna blir ofta flyttade vad gäller tid och/eller datum. Dessa ändringar beror på beslut från myndigheter, förbund, TV-bolag eller klubbar och är inte möjliga för Nordicbiljett.com att påverka eller förutse. Ändringar kan ofta ske med kort varsel. Det är kundens ansvar att kontrollera tid och datum någon vecka innan avresa, samt dagen innan avresa på respektive lags officiella hemsida.

Matchdagar/tider/ändringar - Fotboll

Premier League/Championship – Fotboll i England Matchdatum och matchtider bestäms oftast månadsvis. En helgmatch spelas lördag eller söndag, men kan i vissa fall flyttas till måndagen. En veckomatch spelas tisdag eller onsdag, men kan i vissa fall flyttas till torsdagen.

La Liga – Fotboll i Spanien Matchdatum och matchtider bestäms av det spanska fotbollsförbundet ungefär två veckor innan matchdag. En helgmatch spelas som regel lördag eller söndag. En veckomatch spelas tisdag eller onsdag, men kan i vissa fall flyttas till torsdagen.

Ligue 1 – Fotboll i Frankrike Matchdatum och matchtider bestäms oftast två-tre veckor innan matchen. En match spelas som regel lördag eller söndag, och kan i vissa fall flyttas till fredagen. I sällsynta fall kan en match även förläggas till annan veckodag.

Bundesliga – Fotboll i Tyskland Matchdatum och matchtider bestäms oftast två-sex veckor innan matchen. En match spelas som regel lördag eller söndag, och kan i vissa fall flyttas till fredagen. I sällsynta fall kan en match även förläggas till annan veckodag.

Anledningen till rekommendationerna är att TV-bolagen, myndigheterna eller klubbarna, kan flytta vissa matcher med kort varsel. Lagens avancemang i olika nationella och internationella cuper påverkar också spelschemat. Om du bortser från vår rekommendation och därmed missar en match pga ändrad dag/tid så tar Nordic Biljett inget ansvar för detta.Vi garanterar inte biljetter bredvid varandra till fotbollsbiljetter utomlands,Viktigt att du kontakta oss innan ditt köp för mer info.

6. Övriga köpvillkor


Nordicbiljett utför en service och erbjuder biljetter till konserter, idrottsevenemang. Vi är inget ombud för arenan och därmed inte heller ansvarig för evenemangets presentation, genomförandet, kvalité eller innehåll. Glöm inte att du måste kontrollera att evenemanget inte har blivit inställt eller att datumet har ändrats. Nordicbiljett ansvarar inte för evenemangen.Köpta biljetter återlöses ej. Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte för köp av evenemangsbiljetter. Nordicbiljett är ett privat och oberoende företag som specialiserat sig på mycket eftertraktade biljetterna för populära och utsålda evenemanger Det är viktigt att du läst och godkänt köpvillkoren innan du beställer biljetter på nordicbiljett.com